Flexibel vervoer als freelancer


Flexibel vervoer als freelancer

Als freelancer werk je voor verschillende opdrachtgevers. Veel opdrachtgevers zien je regelmatig op kantoor verschijnen. Daarom ben je vaak onderweg voor vergaderingen, bijeenkomsten, afspraken en projectbijeenkomsten. Flexibel vervoer is dan heel waardevol. Zo weet je zeker dat je snel en efficiënt bij je opdrachtgever bent. Hieronder bespreken we een aantal opties voor flexibel vervoer voor freelancers, zodat jij zonder zorgen door Nederland reist.

Eigen auto

Een eigen auto is een goede optie als je vaak onderweg bent voor werk. Hiermee heb je altijd de flexibiliteit om op elk moment op pad te gaan. Je eigen auto geeft je comfort en is altijd beschikbaar als je hem nodig hebt. Aan de andere kant zorgt een eigen auto ook voor extra kosten, zoals onderhoud. Als je de auto dus niet zo vaak gebruikt, kun je dus kijken naar alternatieven.

Leaseauto

Een leaseauto is een goede optie als je vaak onderweg bent voor werk, maar geen zin hebt in de verantwoordelijkheid van een eigen auto. Hiermee kun je een auto huren voor een bepaalde periode en hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud of verkoop. Je bent altijd voorzien van een nieuwe, moderne auto.

Werk je op projectbasis? Dan kun je ook kiezen voor een shortlease. Een shortlease auto kun je al leasen vanaf een maand. De gehele periode dat je aan het project werkt, kun je de auto leasen en erna kun je de lease weer stop zetten. Zo betaal je alleen voor de auto als je hem gebruikt en zit je niet vast aan onnodige kosten voor een auto.

Deelauto

Deelauto’s zijn een flexibele optie voor zelfstandigen die af en toe een auto nodig hebben. Hiermee kun je een auto huren voor korte perioden en hoef je geen zorgen te maken over onderhoud of verkoop.

Je kunt ook met vrienden of een buurt een auto delen. Je draagt dan samen de kosten voor onderhoud en wegenbelasting, maar je maakt allemaal gebruik van de auto. Deze optie is ideaal als je in de stad woont met parkeervergunningen. Zo deel je als buurt samen de kosten voor de auto en de parkeervergunning, maar heb je ook het gemak van een auto.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is een goede optie voor zelfstandigen die niet vaak onderweg zijn voor werk. Hiermee kun je snel en efficiënt op je bestemming komen. Het openbaar vervoer heeft flexibele abonnementen voor mensen die onregelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo kun je tijdens de rit ook werk verzetten, omdat je je handen vrij hebt.

Fiets of e-bike

Een fiets of e-bike is een goede optie voor zelfstandigen die korte afstanden afleggen en geen zin hebben in de kosten van een auto of openbaar vervoer. Hiermee kun je snel en efficiënt op je bestemming komen. Als je meer dan 10% van de totale ritten zakelijk fietst, mag je de fiets of e-bike ook op de zaak aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *