Ook grotere subsidiepot elektrische auto’s al snel leeg


https://www.accountancyvanmorgen.nl/2022/06/01/ook-grotere-subsidiepot-elektrische-autos-al-snel-leeg/

Het subsidiebudget in 2022 voor de Subsidieregeling voor Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is afgelopen maandag opgeraakt, meldt de RVO. Er is voor meer geld aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is. In totaal zijn er ruim 21.000 nieuwe elektrische auto’s met subsidie aangeschaft in 2022.

Extra geld

Om te voorkomen dat de subsidie snel op zou zijn trok het kabinet vorig jaar met Prinsjesdag extra geld uit. Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 was bijna 5 keer zo hoog als in 2021. Ook ging het subsidiebedrag per auto dit jaar omlaag. Daardoor konden veel meer particulieren met subsidie overstappen naar een elektrische auto. De subsidie komt bovenop andere financiële voordelen voor particulieren die volledig elektrisch rijden, zoals de vrijstelling motorrijtuigenbelasting MRB en de vrijstelling aankoopbelasting op personenauto’s en motorrijwielen BPM.

Lees dit bericht verder op: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2022/06/01/ook-grotere-subsidiepot-elektrische-autos-al-snel-leeg/