Tokyo Motor show gaat ‘Japan all-industry show’ heten


Tokyo Motor show gaat 'Japan all-industry show' heten

De volgende editie van de Tokyo Motor Show krijgt een andere naam. Voortaan gaat de beurs door het leven als de ‘Japan All-Industry Show’. Die naamswijziging is niet louter symbolisch van aard.

Bij de ‘All-Industry Show’ gaat het niet alleen maar meer om auto’s en mobiliteit, maar vooral om de industriële samenwerking die nodig is om klimaatneutraliteit te bereiken. Dat zegt Akio Toyoda, de CEO van Toyota en de voorzitter van de Japan Automobile Manufacturers Association (JAMA), tegenover onder meer Automotive News. De JAMA organiseert al sinds 1954 de Tokyo Motor Show, die in 2023 dus onder een andere naam terugkeert. “We gaan verder dan alleen de mobiliteitsindustrie, met alle Japanse industriële partijen die als een team werken, de start-ups inbegrepen”, aldus Toyoda. “We willen er een compleet nieuwe beurs van maken en het evenement zowel in naam als in het echt transformeren.”

Lees dit bericht verder op: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/tokyo-motor-show-gaat-japan-all-industry-show-heten/