Thule versus Hapro: welk merk is beter voor dakkoffers?


dakkoffer

Wanneer je op zoek bent naar een goede dakkoffer zijn er twee merken die je ongetwijfeld al voorbij hebt zien komen: Thule en Hapro. Het zijn beiden merken die al decennialang meedraaien op de dakkoffermarkt, en in die tijd hebben beiden ook een uitstekende reputatie opgebouwd. Kiezen tussen beide merken is dus ook geen makkelijk keuze die je zo een twee drie maakt. Daarom hebben wij in dit artikel even de belangrijkste verschillen tussen beide merken uiteen gezet zodat je een goede keuze kan maken, want welk van de twee het beste is, ligt helemaal aan jouw voorkeuren.

Thule: voor premium dakkoffers

Wat je waarschijnlijk al wel is opgevallen is dat de dakkoffers van Thule doorgaans meer kosten dan die van Hapro, en dit kan je doorgaans ook merken aan de dakkoffers zelf. Je zal merken dat de dakkoffers van Thule van betere materialen gemaakt zijn dan die van Hapro, en dat de algehele constructie van de dakkoffers van Thule ook wat beter is. Hier staat dan weer tegenover dat je ook wel meer moet betalen voor die kwaliteit, en of dat het waard is, ligt weer helemaal aan hoe en hoe vaak je de dakkoffer zal gebruiken.

Hapro: van instapmodellen tot de middenklasse

De dakkoffers van Hapro kosten over het algemeen minder dan de dakkoffers van Thule. In de middenklasse zal je nog wel wat overlap vinden, maar voor budget dakkoffers moet je niet bij Thule zijn. Hapro daarentegen heeft een uitstekend aanbod aan budget dakkoffers. En hoewel budget dakkoffers kwalitatief iets minder goed zijn dan premium dakkoffers, geeft dat helemaal niet als je de dakkoffer alleen maar gebruikt voor de jaarlijkse wintersport. Het prijsverschil tussen een dakkoffer van Hapro en een dakkoffer van Thule kan namelijk tot in de honderden euro’s lopen, en als je de dakkoffer weinig gebruikt zou dat zonde zijn.

Meer informatie over dakkoffers vind je op dakkoffer.net, de dakkoffer specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *