Wat voor type kabelsets zijn er voor een trekhaak?


Wat voor type kabelsets zijn er voor een trekhaak?

Als je auto standaard geen trekhaak had en je er later een opzet ben je er nog niet met alleen de trekhaak. Je hebt ook een kabelset nodig om ervoor te zorgen dat jouw aanhanger, caravan, of fietsendrager ook de verplichte verlichting kan voeren. Meer weten over trekhaak bekabeling? Klik dan op de link, maar in dit artikel kunnen we je alvast een beetje over trekhaakbekabeling vertellen, zodat je weet of je nog meer informatie nodig hebt, of dat er al zelfs de juiste bekabeling op jouw auto zit en je dus al klaar bent.

7-Polig en 13-polig

Het belangrijkste verschil tussen kabelsets voor trekhaken zit in het aantal polen. Een 7-polige kabelset heeft zeven draden, en zal alle wettelijk verplichte lampen aan kunnen drijven. Een 13-polige kabelset heeft daarnaast nog zes extra draden die je kan gebruiken om bijvoorbeeld de apparatuur is een caravan aan te drijven, dan hoef je je op vakantie dus geen zorgen te maken over de inhoud van de koelkast. Je kan 7-polige aanhangers ook aansluiten op een 13-polige kabelset met een verloopstekkertje. Andersom kan ook, maar als je een 13-polige aanhanger op een 7-polige kabelset aansluit zal je wat functies kwijtraken.

Universeel en autospecifiek

Als je een kabelset aan wil sluiten kan dit best ingewikkeld worden: elke auto heeft andere kabels. Daarom bestaan er ook autospecifieke kabelsets die speciaal voor jouw auto worden gemaakt. Deze zijn veel makkelijker om te installeren, maar hebben als nadeel dat ze iets duurder zijn dan de universele kabelsets. Bovendien werkt een universele kabelset altijd, zelfs als er geen specifieke kabelset voor jouw auto bestaat. Het voordelig bestellen van kabelsets kan bijvoorbeeld bij Olifant Trekhaken,of je nou een universele of specifieke nodig hebt, en alles is snel geleverd vaak al de volgende werkdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *