De voordelen van het dragen van fietshandschoenen tijdens lange ritten


De voordelen van het dragen van fietshandschoenen tijdens lange ritten

Veel fietsers besluiten fietshandschoenen te kopen voordat ze op lange ritten gaan. Er wordt vaak gezegd dat na deze lange ritten de handen en armen veel pijn kunnen doen. Een goede voorbereiding kan een groot verschil maken in hoe je lichaam reageert op uren van inspanning. Fietshandschoenen kopen is dan ook geen overbodige luxe. Ze bieden de nodige ondersteuning aan je handen en polsen. Tijdens het fietsen heb je te maken met trillingen die via het stuur doorgegeven worden aan je armen. Met de juiste fietshandschoenen kun je veel van deze trillingen opvangen waardoor de kans op pijn vermindert. Het dragen van deze handschoenen zorgt ook voor een betere grip op het stuur wat de controle over de fiets verbetert.

Fietshandschoenen bieden demping

Het belangrijkste voordeel van het dragen van fietshandschoenen is de demping die ze bieden. Deze demping helpt de trillingen van de weg te absorberen. Minder trillingen betekent minder stress voor je armen en handen waardoor je minder snel last zult hebben van vermoeidheid of pijn. De pasvorm van de handschoenen is ook belangrijk. Ze moeten goed aansluiten maar niet knellen. Dit helpt bij het behouden van een natuurlijke bloedcirculatie en vermindert de kans op het ontwikkelen van blaren. Als je langere tijd met comfort kunt fietsen neemt je uithoudingsvermogen toe en kun je langer genieten van je rit. Daarnaast beschermen de handschoenen je handen bij een eventuele val waardoor de impact op je huid wordt verminderd.

Bescherming tegen UV-licht

Een ander niet te onderschatten voordeel van het dragen van fietshandschoenen is de bescherming tegen UV-licht. Wanneer je lange tijd in de zon fietst zijn je handen constant blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Het dragen van fietshandschoenen helpt om je huid te beschermen tegen zonnebrand en de lange termijn effecten van UV-straling zoals huidveroudering en in het ergste geval huidkanker. Het is een simpele stap die een groot verschil kan maken in de bescherming van je huid. Naast de bescherming tegen de zon zorgen de handschoenen er ook voor dat je minder last hebt van zweethanden, wat wederom bijdraagt aan een betere grip en controle over je fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *