Hoe smart search online winkelen verbeterd


smart search

Smart search is gebaseerd op slimme algoritmes die een zo nauwkeurig mogelijk beeld kunnen krijgen van wat een gebruiker zoekt. Dit wordt gedaan met behulp van Artificial Intelligence en die kan aan de hand van ingevulde zoektermen dan een betekenis halen. Dit is zodat de gebruiker precies te zien krijgt op de website wat hij of zij wil hebben. Een smart search systeem als deze is natuurlijk niet perfect en kan nog hier en daar een foutje maken, daarom wordt smart search vaak in combinatie met faceted search toegepast. Hiermee kan de gebruiker bij het zoeken naar trefwoorden ook filters gebruiken waar het smart search systeem verder mee aan de slag gaat. Deze combinatie is ideaal en geeft gebruikers een zo goed mogelijk beeld van wat zij zoeken.

Hoe werkt smart search

Als jouw webwinkel dit gepersonaliseerde zoeksysteem gebruikt zal dit zeker de winkelervaring sterk verbeteren. Daarnaast zal een bezoeker ook minder snel hulp nodig hebben van servicemedewerkers en dat bespaart gedurende een langere periode veel tijd. Niet alleen voor de service, maar ook voor de klant. Een tevreden klant zal immers sneller terugkeren. Naast smart search in webshops zijn er ook andere systemen die dit gebruiken. Zo is er ook bijvoorbeeld een prijsvergelijker. Bij deze prijsvergelijker kan je pas echt zien hoe goed de artificial intelligence werkt, want er is zo ontzettend veel data die doorzocht moet worden door het programma.

Waarom moet je smart search gebruiken

Met zoveel data zou je denken dat het lastig is om precies te vinden waar je naar zoekt. Een zoeksessie is ook geen enkele zoekopdracht met een vast aantal antwoorden, de gebruiker heeft vaak een specifiek doel in gedachten en heeft misschien niet de perfecte zoektermen tot beschikking. Daarom moet smart search dit gat vullen en begrijpen waar een gebruiker op doelt. Het is dus niet slechts een kwestie van zoektermen een op een vinden in de lijst van mogelijke antwoorden. Dat is hoe het vroeger ging, maar tegenwoordig werkt dit bij veel websites niet meer zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *